Home     Alpine gehoorbescherming Set
Alpine gehoorbescherming Set

Alpine gehoorbescherming Set


Set incl hoesje en 2 type dempers. Verzenden binnen NL is gratis

Iedere productie omgeving zou ze standaard op voorraad moeten hebben: Alpine oordopjes. Ideaal voor de professional en hobby gebruik. Denk aan werken met bijvoorbeeld slijpmachines, zagen, compressoren, motoren, enz, enz.

De beschermers zijn uitgevoerd met 2 sets, zelfverwisselbare filters met een gemiddelde en wat zwaardere demping. Gevaarlijke geluiden worden voldoende gedempt en het gehoor wordt beschermd, terwijl hoor- en spraakverstaanbaarheid blijven bestaan.

De open kanaaltjes in de beschermers zorgen ervoor dat er geen drukverschillen ontstaan, men heeft geen afgesloten gevoel.
De lamelletjes zijn gemaakt van een duurzame, flexibele, thermoplastische kunststof.
Door de warmte van het oor past de beschermer zich binnen enkele minuten aan de gehoorgang aan en zit daardoor zeer comfortabel in het oor.
Zonodig kan de gebruiker de lamelletjes zelf aanpassen aan de gehoorgang.

De levensduur van de Alpine hangt af van het onderhoud en de gebruiksfrequentie en varieert van 6 maanden tot enkele jaren.
  *
Alpine universele oordopjes
Dempt schadelijk geluid
Voorkomt lawaaidoofheid
Spraak- en omgevingsgeluiden blijven behouden
Steekt niet uit het oor
Wordt zachter door warmte van het oor
Geen druk in of op het oor
Geen afgesloten gevoel
Wanneer wordt geluid gevaarlijk?
Geluidsvolume wordt uitgedrukt in decibellen, afgekort: dB. Hoe meer decibellen, hoe meer geluid, hoe meer risico op gehoorbeschadiging. Ter illustratie: werkgevers zijn wettelijk verplicht om hun werknemers gehoorbescherming aan te bieden in een werkomgeving met een geluidsvolume vanaf 80 dB.
Maar er is nog een factor, namelijk de tijdsduur waaraan het gehoor wordt blootgesteld aan geluid. Het geluidsvolume dat we 'ongestraft' enkele minuten kunnen verdragen, vormt een significant risico op gehoorbeschadiging bij een langere blootstellingsduur.
We weten allemaal dat we snel achteruit moeten lopen en onze oren beschermen als we het lontje van een donderslag zien branden... maar toch nemen velen van ons dagelijks veel reëlere risico's dan die ene nieuwjaarsavond in het jaar.
Lawaaidoofheid is voor het leven
Het gehoor is een verfijnd en gevoelig zintuig. Tienduizenden miniscule haarcelletjes geven geluid via trillingen door aan de hersenen. Te veel geluid - en dus te veel trillingen - beschadigen deze haarcellen. Voor altijd, want ze groeien niet meer terug. Een dergelijke gehoorbeschadiging is dan ook definitief en onomkeerbaar.
Bekende geluiden in decibellen...
Wat is een decibel? Een aantal voorbeelden:
Fluisteren  25
Praten   60
Straatgeluid  70
Printer  75
Grasmaaier  85
Handzaag  88
Druk café  90
Heftruck  90
Snelwegverkeer  96
Slijptol  98
Handboor  99
Snurken  75 - 110
Cirkelzaag  102
Windruis bij 100 km/u  102 (onder helm!)
Kettingzaag  105
Hogedrukreiniger  108
Walkman  80 - 110
Concert  90 - 115
MP3-speler ‘max’  120
       

De factor tijd
Sommige geluiden kunnen ons gehoor in minuten of zelfs seconden onherstelbaar beschadigen. Andere geluiden kunnen we langer verdragen, maar zijn niet minder funest. Hieronder ziet u hoe lang we bepaalde geluidsvolumes kunnen verdragen.
 
80 dB  8 uur
83 dB  4 uur
86 dB  2 uur
89 dB  1 uur
92 dB  ½ uur
95 dB  ¼ uur
98 dB  7 minuten
101 dB  3,5 minuten
104 dB  1,5 minuten
107 dB  nihil
       
Kijk nog eens naar het rijtje 'bekende geluiden' hiernaast. En trek uw conclusies.


23.50 
Euro 21.50

Alpine gehoorbescherming  Set